Ons eigen waterverbruik

Wat levert het nu op? Dat wilden we zelf ervaren. Zo hebben we op de watermeter van ons kantoorgebouw in Veenendaal een uitleesapparaat van Smartvatten geïnstalleerd. Dat is nodig omdat de waterbedrijven nog nauwelijks slimme watermeters aanbieden. Het uitleesapparaat van Smartvatten leest om de paar seconden uit wat er verbruikt wordt.

"Binnen een dag kregen we de melding dat we 40 tot 50 liter water per uur consumeren tijdens de nacht, wat abnormaal hoog is voor kantoorgebouwen. Wat bleek, een lekkage in een van de kraantjes van het toilet, aldus Mark Massier (INNAX)."

Naast de verspilling van het water, is dat uitgedrukt in euro’s al gauw €200 per jaar voor één lekkende kraan. Door de test hebben we het gemak van de installatie, kwalitatief hoogwaardige data, betrouwbaarheid en service ervaren.

Samenwerking Smartvatten

Onze samenwerking met Smartvatten maakt het mogelijk om naast elektra en gas ook het waterverbruik te monitoren en tegelijkertijd lekkages op te sporen.

Door het apparaat in ons eigen kantoor te testen zagen we al snel de toegevoegde waarde van een samenwerking met Smartvatten. Smartvatten levert het slimme watermonitoringsysteem en INNAX maakt de meetdata inzichtelijk. Hierom hebben we het watermonitoringssysteem geïntegreerd in ons Energie Management systeem (EMS) Eview, zodat klanten automatisch hun water-, elektriciteit-, en gasgegevens in één overzicht te zien krijgen.

Grip op energie

Besparen op energie en kosten dankzij effectief energiemanagement

Besparen op het energieverbruik van gebouwen begint met inzicht. Om hier stappen in te zetten is het zaak om alle aspecten van energie te bekijken, want de winst zit meestal in het ontdekken van slimme combinaties. Die kun je pas zien, nadat voldoende relevante data zijn verzameld.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Harold zal snel contact met u opnemen.