Projecten

Ichthus College Veenendaal duurzaam

Ichthus College Veenendaal

Het Ichthus College heeft in 2020 de ambitieuze doelstelling vastgelegd om de CO2 uitstoot door energiegebruik met 20% te reduceren, uiterlijk in 2024. Netcongestie gooit echter roet in het eten, een hybride installatie blijkt niet mogelijk. Door slim mee te denken is toch de beoogde CO2 reductie behaald.

Lees meer

Nieuwbouw Capellen Campus

Nieuwbouw Capellen Campus

In maart 2024 is de Lassus Campus, het nieuwe schoolgebouw van de Van der Capellen Scholengemeenschap opgeleverd. De nieuwe Capellen Campus is een groene en inspirerende omgeving om in te leren en te ontwikkelen. In het gebouw bevinden zich drie verschillende onderwijsconcepten met elk een eigen herkenbaar domein, passend bij de identiteit van het betreffende onderwijs.

Lees meer

COG

Duurzaam onderwijs kan niet zonder bedrijfsmatig denken

Een school wordt doorgaans niet gezien als een bedrijf. Toch is dat wat Gerrit van der Heijden doet bij de Christelijke Onderwijsgroep (COG). Een ‘bedrijf’ van zeven scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden.

Lees meer

Kindcentrum Emmer Compascuum

Kindcentrum Emmer Compascuum

Het nieuwe kindcentrum in Emmer-Compascuum biedt plaats aan meerdere scholen met verschillende onderwijsvisies. Elk een eigen entree, maar toch in één gebouw.

Lees meer

Renovatie gemeentehuis Zundert

Gemeentehuis Zundert

De grote renovatie van een monumentaal pand naar een gasloos gemeentehuis. In 2019 stond het gemeentehuis van Zundert op het punt van een broodnodige renovatie. Mede door slimme installaties is het gebouw nu van het gas af.

Lees meer

Project gemeente Breda

Gemeente Breda

De gemeente Breda heeft als ambitie om in 2044 CO2-neutraal te zijn. INNAX en gemeente Breda werken al ruim zeven jaar samen om dat doel te verwezenlijken.

Lees meer

Project Cofinimmo Paris Proof Partnership

Het Paris Proof Partnership van Cofinimmo

Al bijna 40 jaar verwerft, ontwikkelt en beheert Cofinimmo huurvastgoed. Om aan hun duurzaamheidsambities te voldoen werken Cofinimmo en INNAX in een Paris Proof Partnership samen aan het verduurzamen van de Nederlandse portefeuille. 

Lees meer

Project Leger des Heils

Leger des Heils pakt verduurzaming groots aan

Het Leger des Heils is één van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Met hun verduurzaming kunnen ze dus enorme slagen maken. Dat gaan ze doen, in 130 landen.  Wat betekent dat concreet voor ons land?

Lees meer

Project Christelijke Hogeschool Ede

Christelijke Hogeschool Ede

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is een hogeschool met kleinschalig en betrokken onderwijs die zich richt op de ontwikkeling van studenten met een christelijke achtergrond. De ambitie van de CHE is om aan de klimaatdoelstelling van 2050 te voldoen.

Lees meer

Project City Icoon 360 Twins

City Icoon 360 Twins

City Icoon 360 twins is een in woontoren Amsterdam Noord direct aan het IJ. Een architectonisch hoogstandje in drie ongelijke delen, ontworpen door architectenbureau Studioninedots, biedt 360 graden uitzicht over de stad.

Lees meer

Project Zorgorganisatie Cordaan naar Paris Proof

Zorgorganisatie Cordaan naar Paris Proof

Als een van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam neemt Cordaan haar verantwoordelijkheid voor verduurzaming.  Cordaan biedt onderdak aan ongeveer 20.000 mensen vanuit 120 locaties.

Lees meer

Project Altera versneld op weg naar Parijs

Altera versneld op weg naar Parijs

Het woning- en het winkelfonds van vastgoedbelegger Altera Vastgoed moeten ver vóór 2050 ‘Paris Proof’ zijn. Dat is een bewuste keuze, want duurzame gebouwen leveren naast de benodigde CO₂-reductie een toekomstvast rendement op.

Lees meer

Project Newomij heeft Grip op energie

Newomij heeft Grip op energie

Newomij Vastgoed is een Nederlandse vastgoedeigenaar en beheerder en streeft naar langdurige relaties met huurders en eigenaren. Datzelfde geldt voor verduurzaming, waarin Newomij en INNAX al jarenlang samen optrekken.

Lees meer

Project Aeres Hogeschool Almere

Aeres Hogeschool Almere

Flevoland heeft er een prachtig nieuw schoolgebouw bij: Aeres Hogeschool Almere. Met als bijnaam de ‘Groene Long’ wordt het een plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen.

Lees meer

Project Eemsdelta Campus

Eemsdelta Campus Groningen

Een grootschalige onderwijscampus in een krimpregio? Je verwacht het niet zo snel. Toch wordt in Appingedam volop gewerkt een grote duurzame scholencampus: Campus Eemsdelta Groningen een energieleverende onderwijscampus voor 1.700 leerlingen.

Lees meer

Project Nagele aardgasvrij

Nagele van aardgas naar zonthermie

In 2018 heeft de lokale energiecoöperatie Energiek Nagele het initiatief genomen om de energievoorziening van het dorp Nagele te verduurzamen. INNAX heeft met enkele partners een voorstel aangedragen om de warmtevoorziening te verduurzamen. 

Lees meer

Project Cultuurhuis de nobelaar

Cultuurhuis de Nobelaer

De gemeente Etten-Leur heeft in 2010 de beslissing genomen om de schouwburg, de bibliotheek en het kunstcentrum samen te voegen in één gebouw. De opdracht was het ontwikkelen van een nieuw cultuurhuis.

Lees meer

Project woontoren de spakler

Woontoren de Spakler

De Spakler is de eerste energieneutrale woontoren van Nederland, tijdens de ontwikkeling ook wel bekend geworden als @Home Amstelkwartier. Het gebouw bestaat uit 160 appartementen, 52 parkeerplaatsen en 500 m2 commerciële ruimtes.

Lees meer

Project Ymere

Ymere verbetert grip op planmatig onderhoud

Om meer grip te krijgen op het planmatig onderhoud bij VvE complexen is Ymere afgelopen jaar gestart met een verbetertraject om projecten binnen planning, budget en op het gewenste kwaliteitsniveau te kunnen uitvoeren.

Lees meer

Project  Stationsgebied

Ontwikkeling stationsgebied Heerhugowaard

De gemeente heeft als doelstelling om voor 2023 meer dan 2000 woningen te realiseren, waarbij het nieuw te ontwikkelen stationsgebied een belangrijk aandeel op zich neemt. INNAX verzorgt de installatieadvisering en bouwfysica voor een tweetal projecten.

Lees meer

Project Valkenhuizen

Zwembad Valkenhuizen

In de zomer van 2021 is het nieuwe zwembad Valkenhuizen in Arnhem geopend. Het zwembad is gebouwd aan een bestaand sportcomplex en valt naast een bijzonder ontwerp op vanwege zijn duurzame prestaties.

Lees meer

Project Nieuwbouw kindcentrum Workum

Nieuwbouw kindcentrum Workum

In Workum worden de twee bestaande basisscholen onder één dak gehuisvest. Het toevoegen van de kinderopvang in het hart van het gebouw geeft een nieuwe dimensie. In het toekomstige kindcentrum Workum kunnen kinderen van 0 tot 12 terecht.

Lees meer

project: Nieuwbouw VSO Thriantaschool

Nieuwbouw VSO Thriantaschool

De Thriantaschool is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren. Het nieuwe schoolgebouw biedt straks onderdak aan ongeveer 100 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar.

Lees meer

project Kindcentrum Ten Boer

Kindcentrum Ten Boer

Ongeveer 400 kinderen uit het Groningse Ten Boer gaan sinds eind 2020 naar het nieuwe kindcentrum van hun dorp. Het kindcentrum biedt ruimte aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b.

Lees meer

project Helsdingen Sport en Cultuur

Helsdingen Sport en Cultuur

In 2014 heeft de gemeente Vianen de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van een nieuw sportcentrum aanbesteed en gegund op basis van ‘Total Cost of Ownership’ (TCO). Helsdingen was het eerste TCO sportproject van Nederland.

Lees meer

Project Olympiakwartier Almere

Sportcomplex Olympiakwartier Almere

Het gebouw van Sportcomplex Olympiakwartier Almere staat tegenover het topsportcentrum en heeft vijf verdiepingen en een omvang van ca. 6.050 m2 BVO. Het energielabel is A++ en gebruikers ervaren het gebouw als zeer comfortabel.

Lees meer

Sportcomplex Amerena Amersfoort

Sportcomplex Amerena

Sportcomplex Amerena in Amersfoort is een duurzaam gebouw. Dit onder andere door de isolatie. Energie wordt duurzaam opgewerkt via de zon en biomassa. Een topprestatie in duurzame energievoorziening

Lees meer

Rabobank Fellenoord

Rabobank Fellenoord

Duurzaamheid en een flexibel werkconcept: dat waren we uitgangspunten voor Rabobank om haar kantoor in de Eindhovense wijk Fellenoord toekomstbestendig te maken.

Lees meer

Intermezzo Royal zuidas gasloos

Wooncomplex Intermezzo Zuidas Amsterdam

Luxe appartementen op de zuidas zonder gasaansluiting. De appartementen van Intermezzo zijn aangesloten op een ondergronds systeem voor verwarming en koeling.

Lees meer

Liander Duiven

Energiepositief bedrijfsgebouw Liander

Liander Duiven voorziet in meer dan haar eigen energiebehoefte en draagt daarmee positief bij aan haar omgeving. Bij de bouw van het complex zijn grondstoffen en materialen maximaal circulair toegepast. Er is sprake van tenminste 80% circulaire grondstoffen.

Lees meer