Installaties en duurzaamheid

Gebouwgebonden installaties zijn essentieel voor het comfort en de veiligheid van gebouwen. Van verwarming en koeling tot elektriciteit en sanitair, deze installaties zorgen ervoor dat een gebouw aan de eisen van de gebruikers voldoet. Echter, het ontwerp, de installatie en het onderhoud van deze systemen moeten op de juiste manier worden aangepakt om te garanderen dat ze efficiënt en betrouwbaar werken.

Een belangrijk onderdeel van installatieadvies bij INNAX is de bijdrage aan het verduurzamen van gebouwen. Door het gebruik van energie-efficiënte installaties en duurzame materialen, kan de CO2-uitstoot van een gebouw worden verminderd en kan de energierekening worden verlaagd. Een installatieadviseur kan ook adviseren over subsidies en overheidsregelingen die beschikbaar zijn voor verduurzaming van gebouwen.

Installatie adviseur

Het is daarom belangrijk om een professioneel installatieadvies te krijgen bij het plannen en uitvoeren van gebouw gebonden installaties. Een installatieadviseur kan helpen bij het kiezen van de juiste systemen voor een specifiek gebouw, het ontwerpen van een efficiënte installatie en het opstellen van een onderhoudsplan. 

Integraal ontwerp

Integraal ontwerp is een aanpak waarbij alle aspecten van een gebouw, zoals architectuur, constructie, installaties, duurzaamheid en gebruiksgemak, worden meegenomen in de ontwerpfase. De techniek speelt een belangrijke rol in gebouwen. Denk hierbij aan ventilatiesystemen, duurzame energievoorzieningen, meet-en regelsystemen voor onder andere hemelwatersystemen. Al deze technieken staan uiteindelijk in dienst van de wensen van de gebruiker. Die verwacht uiteraard dat alles goed werkt. Als eigenaar of beheerder wilt u functioneel voorzien in die behoefte.

Daarnaast kunnen onze installatieadviseurs ook adviseren over de technische haalbaarheid van het ontwerp, en eventuele knelpunten of beperkingen identificeren. Dit kan helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over de ontwerpkeuzes, en zorgen voor een gebouw dat efficiënt, comfortabel en duurzaam is.

Wij begrijpen hoe complex het is om aan alle eisen te voldoen. INNAX heeft ervaren adviseurs die u helpen bij uiteenlopende vraagstukken. Of het nu betrekking heeft op de werktuigbouwkundige, sanitaire, elektrotechnische, transport- en gevelonderhoudsinstallaties. We voeren ontwerpwerkzaamheden uit inclusief de nodige capaciteits-, exploitatie- en energieprestatieberekeningen (EPC) en risicoanalyses.

Onze expertises:

Meer dan alleen installatie advies

Voor het realiseren van een energiezuinig gebouw met als uitgangspunt een gezond binnenklimaat, komt u voor keuzes te staan. Naast het ontwerpen van installaties biedt INNAX ondersteuning bij het maken van bestekken en technische tekeningen en 3D visualisaties. Wij verzorgen aanvragen voor bouw- en gebruiksvergunningen, het opstellen van ontruimings- en beheersplannen en begeleiding bij aanbesteding tot en met uitvoeringsbegeleiding en oplevering van de werkzaamheden.

In de meest ideale situatie zijn wij bij projecten betrokken vanaf de initiatief of ontwerpfase. Wij kunnen dan gelijk meedenken met architecten, installateurs en andere partijen uit de gebouwketen. Op deze manier bent u verzekerd van een efficiënte realisatie van uw project.

 

Toekomstvaste gebouwen

Waarde verhogen dankzij route voor verduurzaming

Nog altijd denken velen: duurzaam is duur. Dat geldt alleen voor partijen die verduurzaming niet goed voorbereiden. Organisaties die het slim aanpakken, constateren juist precies het tegenovergestelde. Hun vastgoed wordt meer waard, doordat ze op tijd toekomstvaste maatregelen nemen. De gebruikerstevredenheid gaat omhoog, de huurcontracten lopen langer. De prijs per m2 stijgt, terwijl de energiekosten en de CO2-uitstoot dalen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Albert zal snel contact met u opnemen.