Toenemende ESG verplichtingen

In het licht van de Europese Green Deal krijgen de verplichtingen ten aanzien van ESG steeds meer vorm. De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zullen de transitie in een stroomversnelling brengen. Ondertussen wordt er gewerkt aan een herziening van de richtlijnen Energieprestatie Gebouwen (EPBD).

Netcongestie en schaarste aan mensen

Showstoppers zijn er helaas ook. Netcongestie en de schaarste aan technische mensen zullen we zoveel mogelijk met slimme datagedreven oplossingen en schaalbare diensten moeten opvangen. De vlucht die bijvoorbeeld AI genomen heeft, laat zien dat er heel veel mogelijk is.

Interactieve sessie

Tijdens een interactieve sessie bespreken we de noodzaak voor commerciële vastgoedeigenaren en eigenaar-gebruikers om hun assets te heroverwegen en zich aan te passen aan de nieuwe duurzaamheidsnormen, door het nemen van strategische beslissingen die zowel financieel als ecologisch rendabel zijn.

De rol van financiële instellingen wordt hierbij onderstreept, waarbij taxaties en routekaarten als sleutelcomponenten naar voren komen voor het stimuleren van de duurzaamheidstransitie binnen de sector.

Meld je aan

Duurzaam navigeren door de Vastgoedsector

Outlook 2024 Podcast

In gesprek met ABN AMRO en Rabobank over verduurzaming

In deze Outlook 2024 Podcast verkennen Ron van Bloois, Philip Blaauw, Ryan Jorna en Bas Rutten de impact van de Europese Green Deal regelgeving op de sector, de rol die financiële instellingen hierin hebben en welke kansen en bedreigingen dit met zich meebrengt.

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Jaap.