25 resultaten
Service Level Agreement Gebouwbeheer

Service Level Agreements (SLA's) bij gebouwbeheer

Duurzaam gebouwbeheer vereist een goed opgestelde Service Level Agreement (SLA). Het helpt bij het beheersen van kosten en risico's en biedt duidelijke richtlijnen.

Gecertificeerd maatwerkadvies BRL 9500 MWA U

Gecertificeerd maatwerkadvies volgens de BRL 9500 MWA U

Een gecertificeerd maatwerkadvies helpt gebouweigenaren bij het nemen van de juiste beslissingen om hun gebouwen energiezuiniger en duurzamer te maken.

Het belang van liftonderhoud: veiligheid en betrouwbaarheid

Het belang van liftonderhoud: veiligheid en betrouwbaarheid

Om ervoor te zorgen dat je liftinstallaties probleemloos blijven werken en de veiligheid van mensen kunnen garanderen, is regelmatig onderhoud belangrijk.

ISO 55000 Asset management

ISO 55000 Asset Management voor goed vastgoedbeheer

Om vastgoed waardevast te houden en effectief vastgoedbeheer te realiseren volgens de ISO 55000-standaard, is een gestructureerde aanpak essentieel.

Drie tips voor je vastgoedbudget

Budgetteren voor vastgoed: vijf tips voor je vastgoedbudget

Het effectief beheren van onroerend goed vereist niet alleen kennis van vastgoedmarkten, maar ook een doordachte aanpak van budgettering. Hoe ga je effectief om met het vastgoedbudget? We geven je vijf tips.

Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP)

Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP)

Appartementencomplexen, woningen, kantoren en maatschappelijk vastgoed hebben net als andere gebouwen regelmatig onderhoud nodig. Wanneer dat onderhoud plaatsvindt wordt vastgelegd in een Meerjarenonderhoudsplanning, ook wel MJOP...

Verlaag energiekosten met uw klimaatinstallatie

Onderzoek heeft uitgewezen dat in veel gebouwen de klimaatinstallaties niet naar behoren functioneren. Dit leidt tot klachten van gebruikers en een hoger energiegebruik. Aanpassingen zijn vaak zonder noemenswaardige investeringen...

NTA8800 voor utiliteitsbouw

NTA8800 voor utiliteitsbouw

Met ingang van januari 2021 worden energielabels berekend volgens de NTA8800. Hierbij wordt het energielabel bepaald door de uitkomst van BENG2 (of EP 2), het primair fossiel energiegebruik.